Zajednička antena

Zajednička antena

PostPostao/la mesinger » čet pro 29, 2011 11:01 am

Ta naprava u našoj zgradi ne funkcionira od pamtivijeka :D i sada su se penzioneri ( većinski udio suvlasnika ) sjetili da bi oni u 21 stoljeću ugradili zajedničku antenu, jer antene po balkonima narušavaju zgradu.
Ja sam im predložio da uzmu IP televiziju jer je danas ona jeftina i nije potreban ni fixni telefon ni internet kao uvjet, ali penzioneri ko penzioneri.
Kolike su cijene IP televizije znam, ali me zanima koliko košta instalacija zajedničke antene. Instalacije po stanovima postoje. Eto ako je netko to postavio zajedničku antenu baš bi me zanimalo koliko to košta za 30 stanova. :geek: :mrgreen: :geek:
bez potpisa, ili može X
mesinger

Re: Zajednička antena

PostPostao/la Danijel » pet pro 30, 2011 7:54 am

Prije nekoliko godina u mojoj zgradi je zamijenjena zajednička antena jer stara nije radila desetak godina.
Mislim da je koštala 10000kn, ali sve od utičnice do antene tuto kompleto. Odnosno 4 antene, radio, Bosna, lijepa naša i Slovenija. E sad to ispada otprilike 500kn po stanu, a za to imaš tri mjeseca kablovske ili IP televizije.
Za penzionere je to puno jeftinije verzija u kojoj dobiju sasvim pristojan broj programa.
Danijel

PostPostao/la Mnemo » sub sij 28, 2012 2:10 am

ZAS (zajednički antenski sustav) mora biti u funkciji i da nije nitko prikopčan na njega, mi smo prošle godine platili DTV cca. 12000 kn, a u zgradi svi imaju kabelsku ili IPTV. Troškovi idu iz pričuve.
Mnemo

PostPostao/la Direktor » sub sij 28, 2012 8:13 am

Mnemo je napisao/la:ZAS (zajednički antenski sustav) mora biti u funkciji i da nije nitko prikopčan na njega, mi smo prošle godine platili DTV cca. 12000 kn, a u zgradi svi imaju kabelsku ili IPTV. Troškovi idu iz pričuve.

Zašto bi ZAS morao biti u funkciji ako ga nitko ne koristi ili ga većina ne želi?
Ideja bez realizacije jednako halucinacija!
Direktor

PostPostao/la Predstavnik55 » sub sij 28, 2012 3:01 pm

I mi morali modificirati zajednički antenski sustav. Kad sam kod upravitelja pitao zašto ulagati kad većina prešla na druge opcije, odgovor je da zgrada koja ima od prvog dana u zgradi zajednički sustav antene mora održavati i dalje te ako treba i za jednog stanara (jedino ako se 100% stanari potpišu da se više ne održava)
Fotografija govori tisuću riječi!
Predstavnik55

PostPostao/la Tomisalv » pon sij 30, 2012 7:09 am

Mi ga 20 godina nismo imali i uveli smo ga, ali me zanima zašto bi ga "morali" imati. To je negdje propisano kao obavezno ili???
Tomisalv

PostPostao/la Poštar » sri vel 01, 2012 8:15 pm

I mene zanima zašto bi to baš morali imati, ne vidim tko i zbog čega bi nas netko mogao na tjerati ako to ne želimo
slika
Poštar

PostPostao/la nebitna » sri vel 01, 2012 8:39 pm

Mi ju imamo, al ne radi :P , ako mora raditi neka ju dođu popraviti :mrgreen:
nebitna

PostPostao/la Igor » pet vel 03, 2012 8:35 pm

i jeli obavezno ili nije i zašto?
Igor

PostPostao/la ivo robić » pet vel 03, 2012 8:42 pm

bez obzira na to radi li ili ne ne razumijem zbog čega bi morala raditi ako suvlasnici to ne žele
Opatijo bajna
ivo robić

Natrag na Zajedničke instalacije Stambene Zgrade

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.